16.11.2008 г., 21:50 ч.

Бъди щастлив! 

  Поезия » Друга
1212 0 5

Бъди щастлив!


 

 

На слънцето погледнах с възхита.

Прекрасна слънчева зора.

Погледнах изгрева и се запитах:

Дали ще е хубав днес денят?

 

Светлите лъчи поправят пътя,

мракът избяга надалеч

и любов във сърцето ми заблика.

Да! Избирам хубав да е този ден.

 

Почудих се дали в тази сутрин

някой почувствал се е като мен щастлив.

И отговорът беше - да, защо ли?

Защото всеки има своя миг щастлив!

 

Ах, миг на радост и блаженство.

Миг на усмихнати цветя,

природата те обгръща нежно

с дъхави, пролетни цветя.

 

Щастие, да - за всеки е различно

и тук да отбележа, че ме радват

различията във хорските съдби -

чувства, радости, любови, просто щастие...

 

Щастие, да - усмивка на мечтите детски,

усмивката с липсващото зъбче,

навярно фея ще го отнесе...

Бонбони и дъвки - щастието на детското сърце.

 

И да завърша искам вече

за щастието да кажа ей това:

Бъди щастлив и се радвай

дори и на най-малките неща.

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Искрени поздравления за хубавия стих...пожелавам ти да продължаваш да твориш все по-хубави и по-хубави нещаРазвълнуваха ме и другите ти публикувани стихове...,но това ми въздейства по-странен и необикновен начинцелувки
  • Браво на моята адашка! Имам стихче, носещо същия позитивизъм и ще гледам утре да го публикувам
  • " Бъди щастлив и се радвай
    дори и на най-малките неща."- това е най- ценната радост!
    Поздравления, Вики!
  • Красиво!!!
  • Радвам се! Радвам се и на твоето стихче! Поздрави!
Предложения
: ??:??