21.01.2015 г., 7:50 ч.

Бъди такъв 

  Поезия » Любовна
952 0 4

Бъди такъв, а аз ще съм търпение -

като корито на река ще те прегръщам,

водите ти ще галят неизменно

брега ми, в мен ще се завръщаш.

 

Бъди такъв, а аз ще те целувам

с дъжда на всички влюбени сезони.

Ще съм попътен вятър на сбогуване.

Ще съм ти тиха есен в лист отронен.

 

Бъди такъв - отнасяща вихрушка -

аз в крехкостта си крия нежна сила,

уютно ми е, в бурята ти сгушена -

тогава си за мъничко безсилен

 

и мога до душата ти да стигна... - 

съизмеримо с танц върху жарава...

Тогава те обичам. И ми стигаш.

Бъди такъв -харесва ми... Оставам!...

 

Лондон, 20/01/2015'

© Росица Чакърова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??