3.11.2019 г., 22:58 ч.

Бъди в мен 

  Поезия
210 0 0

БЪДИ В МЕН

 

Очаквам те, Любов, като дихание,
спасяващо от смърт, като надежда,
като Вяра и нежно, омайно ухание,
като искреност и бурна копнежност.

 

Очаквам те - проклиняна и желана,
порой от сълзи в душата кипящи,
въпреки всичко, отново мечтана,
мълнии в сърцата влюбени крещящи.

 

Очаквам те – допир на жадни ръце,
искри огнени през тях преминали,
очи в които любовта бури преде,
тела във вик екстазен застинали.

 

Очаквам те – златни коси на дете,
усмивка, първи крачки и срички,
изпълнено с крясъци детски небе,
раздели с политнали далече птички.

 

Очаквам те - слънчево дневна и спяща,
дълга целувка, или очакване далечно.
Бъди в мен, Любов - пламък, свещ горяща
днес и утре, бъди ми гостенка вечно!

 

03 11 2015
 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??