24.12.2010 г., 0:07 ч.

Бъдна нощ 

  Поезия » Друга
649 0 6

БЪДНА НОЩ

 

В огнището догаря кротко  бъдник

със дъх на вино, зехтин и  тамян.

Денят потъва в здрача. Тъмно е!

Нощта протяга свойта снежна длан.

 

Искрите огнени, танцуващи в камината,

чертаят и орисват  бъдните ни  дни,

поели красотата на годините

и спомени за  радост  и  сълзи.

 

На пролетта от топлия южняк

са взели  полета на   птичите ята.

От буйната река – планински бяг.

От тучни пасища – неокосената трева.

 

От лятото – талазите лазурени

и  парещия под нозете  бряг.

От жетвари – лицата прежурени.

На диви коне – устремения бяг!

 

Есента като дивен художник

им дари най-красивите багри -

жълто-нежни и  иглено-борови,

водопад от танцуващи пламъци!

 

От зимно-заскрежените дървета

са взели малки капки-диаманти.

От кристалния лед на  полето

нежно-бели снежинки – гирлянди.

 

В огнището жарта мъждука,

искрите огнени орисват:

Да бъде мир! Да е сполука!

Да бъде здраве! Да е истинско!

 

С любов да бъдат пълни дните ни!

Приятелите – да са с нас!

Да бъдем честни! Да обичаме!

Щастлив да бъде всеки час!

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??