25.12.2009 г., 1:06 ч.

Бъдни вечер 

  Поезия » Философска
1172 0 25

 

Да тлее Бъдникът -

сега и догодина -

във утрото сред пепел оцелял...

Да топли цяла нощ

и до амина,

да бъде най-горещият скрижал...

 

Да има мир

във пламъка човечен

и сбъдване на хорските съдби,

със  Щастие

денят ни да е вречен -

(юмруците... за други остави!)

 

И сбъдване...

(с Любов и нежни длани)

и ùскри от изгряващи слънца.

Очакван луд копнеж

и нежни рани,

да има... ето моята мечта.

 

По-плодородна, 

още по-богата,

по-истинска,

обичана,

съдба...

Да бъде като ангел бял крилата!

 За  утре...

(най-реалната мечта).

 

 

Бъдник - пън или клон, който гори в нощта на Бъдни вечер.

 

 

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??