Тази вечер съм сбъдната -
като луна внезапно изгряла.
Аз съм твоята нежност – първата,
твоята истина закъсняла.
Искря във сърцето ти като бъдник –
само миг и ще лумне пожара.
Тук си мой и не ставаш за съдник
на тъгата от страст натежала.
Тази нощ ще съм изцеление.
В дните ти от лъжи разбити
грях ще съм и изкупление.
Моля само – за нищо не питай!
И когато приключа със здрача
и приготвя за път свойта сянка,
ще приседна да си поплача,
но… със вика на самка.
© Петя Хантова Всички права запазени