20.12.2007 г., 20:42 ч.

Бъдни вечер 

  Поезия » Друга
1073 0 4

Бъдни вечер

 

Бъдни вечер е нощта,
която пълна е със чудеса.
Страхотен празник
за всички хора по света,
но най-страхотен -
за малките деца.
Тази нощ за тях е свята,
на подаръци богата.
През тази нощ един човек,
стар, с червен костюм,
и малко блед,
ще обикаля по света,
за да раздава радост, щастие,
а не тъга!

 

Бъдни вечер е нощта,
в която преди много лета,
се ражда момче,
Христос му викат,
едно обикновенно хлапе.
Неговата карма - специална,
не е толкоз идеална,
но може да се нарече Божа,
защото син божи е,
заченат на планетата Земя.
Израства той като бедняк,
но с голямо сърце, с мерак,
той на другите помага,
не гледа себе си,
а понякога за себе си забравя.

 

След всички тези добрини,
след всичко преживяно досега,
на хълма го окачват на кръст,
като играчка на коледна елха.
Явно хората така
изказват своето "Благодаря"!

 

И все пак, тази свята нощ
резервира място в човешкото сърце,
като нещо безценно, толкоз чисто,
чисто, като новороденото дете.

© Владимир Вълов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??