17.01.2010 г., 10:27 ч.

Българи ни наречи! 

  Поезия » Гражданска
536 0 2

Защо проливаш чиста кръв?

 Прекрасна майчице родина

 Със нож в ръка, сърце на лъв,

 нима достойнството отмина...

Защо по пътя се разтече
река от нашите души.

Сред бурени навред сивее

 едно бунище във мъгли...

Защо отиваш си със песен

и българското пазиш там.

Нима почерни се земята

и бяга радостният плам...

 
Свободни сме и отлетяхме

към нови, непознати дни.

 Историята разпиляхме

в далечните ти старини...

 

А късче рай си ти за мене,

с море и чисти планини.

 Не ни погубвай сред звездите

 и българи ни наречи!

© Маргарита Здравкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Патриотичните стихове никога не са достатъчно. Поздрав!
  • Не ни погубвай сред звездите
    и българи ни наречи!
    Поздравления, Марги, за изстраданото чувство, преплетено в стих!
Предложения
: ??:??