България, от векове на този свят.
Натрупала тъга, натрупала и мъдрост.
Преживяла и войни и всякакъв обрат,
да просъществува проявила дързост.
От Господ райски кът определен
със синове соколи наплодила,
c народ непобедим, когато е сплотен,
на злия дал отпор, на слабия – закрила.
От дaлеко гледам таз земя.
Политици на челата с етикети,
соколите превръщат във рая',
мило-родно разпродават за монети.
Чудя се все още как си цяла.
Отвътре като факла ти гориш.
Може би кавалът и девойката запяла,
сили дават, болката да изтърпиш.
Вярвам, че България ще оцелее
и стопани нивите със хляб ще сеят.
Българското знаме навеки ще се вее,
и соколи във небето ще се реят.
Ю. Р.
© Юрий Радулов Всички права запазени