15.03.2019 г., 10:44 ч.

България 

  Поезия » За деца
1336 5 15

Тук звездите греят,

свети тук луна.

Птици песни пеят,

срещат пролетта.

 

Тук шумят върхари,

тук цъфтят цветя.

Златно слънце гали

родната земя.

 

Тук е мойта къща,

тук е моят двор.

Клони тук разгръща

дядовият бор.

 

Тук е майка мила,

тук е татко драг.

Те са мойта сила,

страх за всеки враг.

 

Тук съм жив! Мечтая!

Дишам и горя!

Тук за мен е Рая,

слязъл на света!

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя Родино »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??