6.05.2011 г., 1:08 ч.

България 

  Поезия
541 0 0

 Хей, чувал ли си за България,

това е моята страна.

Ако не си, слушай, защото сега ще ти разкажа

за неземната ù красота.

 

Тук се издигат високи планини, простират се безкрайни низини,

растат най-дивните гори и текат най-сините реки.

Тук са Родопите и Стара планина,

тук са и пленяващите седем рилски езера.

Тук на север Дунав се синей,

а на изток граничим с морския безкрай.

 

Тук растат най-уханните цветя,

които красят градините през пролетта.

Всяка година у нас гостуват най-пъстрите и талантливи

крилати певци, а зиме отлитат обратно за южните страни.

Между Ориента и Запада разположени на кръстопът, тук две различни култури

ту се събират, ту се делят.

 

Да, това е родината ми, една стара, изстрадала страна,

пълна с безброй неземни чудеса.

И още от малка приказка една аз зная,

че България е откъснато парченце от рая.

И честно да си призная, аз вярвам, че е така,

защото само това би могло да обясни тази

величествена красота.

 

© Яна Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??