2.04.2008 г., 10:06 ч.

България, бъди свободна 

  Поезия » Гражданска
1345 1 2

България, бъди свободна,
все едно си с крила.
България, бъди свободна,
че за теб един герой умря.
България, бъди свободна,
защото той каза "Смърт или свобода".
България, бъди свободна,
защото и пред въжето той не спря.


България, бъди достойна,
защото ти това видя.
България, бъди достойна,
заради опълченците на Шипка,
заровени в вечноста.
България, бъди достойна,
че Ботевата чета пред нищо не се спря.

България, бъди горда
за това, което си сега.
България, бъди горда,
не унивай в тъга.
България, бъди горда,
ти си в нашите сърца.
България, благодари на тези,
които дадоха за теб своята душа.

А аз, България, ти благодаря,
че горд българин съм сега.

© МиТаКк Митев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За съжаление, можем да сме горди с миналото, снай-великия Левски,но
    сега той би се срамувал за нас!
  • Ми след като го прочетох останах без думи...само едно БРАВО мога да кажа
Предложения
: ??:??