6.05.2017 г., 14:53 ч.

България в Европа 

  Поезия » Гражданска
287 1 0

3/ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА.—22.07.2014

/ преработено 26.09.2016т.

 

Подръпват ни ушите във Европа,

затуй, че няма у нас ред

и затуй, че ни дъската хлопа

и че не гледаме напред!

 

Че сме с най-мънички заплати,

опашката по пенсии държим

и хората в България се крадат.

Не знаем до кога ще издържим!

 

Затуй, че сме подкупници проклети

И вземаме, вместо да раздадем,

И вместо бонуси, от други взети,

за повече със всички се ядем!

 

Че имаме велики политици,

научени хазната да крадат

и щом се вмъкнем в техните чепици,

и ние тръгнем  в кривия им път!

 

Настройваме се всеки срещу всички

и никога не ще се разберем!

И търсим келепир, но не за всички,

а само ние да се доберем!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??