Бяла забрадка, обграждаща бяло лице.
Огнени, тъмни очи, сочни устни.
Дъхаво цвете в гъсти коси.
Бели ръце и нозе,
везана пазва, пъстра престилка.
Прясна вода в бели менци,
със здравец обкичени...
2005 г.
© Радослава Антонова Всички права запазени