21.05.2007 г., 13:58 ч.

Българска идилия 

  Поезия
685 2 1
 

БЪЛГАРСКА ИДИЛИЯ


Докато в душите ни е зима

няма да заспят големите мечоци.

Ще бъркат в кацата със мед (докато има)

да пълнят и гърнетата на своите отроци.


Затова и най-кадърните пчелици

във чужбина ще изнасят цветния прашец,

а тук пред заспалите и немощни овчици

продават НЕК, Булгартабак, АЕЦ.


Често със джобове изтънели,

в повечето случаи и празни,

хората, отдавна изгладнели,

не вярват вече в обещания разни.


Цар и седесар, и комунисти

всичките повтарят стари грешки.

Та деца и пенсионери - изтънели глисти,

 живеят във условия нечовешки.


И добро, и лошо преживяло,

май е издръжливо българското племе,

а че вече наполовина то е оцеляло

на Европа надали и дреме!

© Цанка Митова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??