БЪЛГАРСКА ИДИЛИЯ
Докато в душите ни е зима
няма да заспят големите мечоци.
Ще бъркат в кацата със мед (докато има)
да пълнят и гърнетата на своите отроци.
Затова и най-кадърните пчелици
във чужбина ще изнасят цветния прашец,
а тук пред заспалите и немощни овчици
продават НЕК, Булгартабак, АЕЦ.
Често със джобове изтънели,
в повечето случаи и празни,
хората, отдавна изгладнели,
не вярват вече в обещания разни.
Цар и седесар, и комунисти
всичките повтарят стари грешки.
Та деца и пенсионери - изтънели глисти,
живеят във условия нечовешки.
И добро, и лошо преживяло,
май е издръжливо българското племе,
а че вече наполовина то е оцеляло
на Европа надали и дреме!
© Цанка Митова All rights reserved.