29.08.2021 г., 0:11 ч.

Българските Поети 

  Поезия » Философска, Гражданска
923 0 4

                                 Българските поети

 

 

 

 

Със своето перо или с оръжие водят борба,

 с лошото в хората и на България с врага.

Те умирали са на бойните полета със стих в душа,

в борба с врага , в борба за народна свобода.

 

В стиховете си за любимата и за България,

изпълнени с любов, радост и много тъга,

разказват те на хората в рима от душа,

бликнали слова от техните добри сърца.

 

Разбрани или неразбрани те пишат свойте слова,

разкриват себе си в творба, оголват своята душа.

А после протягат с надежда, с книжка своята ръка,

че някой ще зарадват, ще усмихнат нечия душа.

 

Те примера са на свойте рожби, свойте деца,

които вървят по стъпките им по пътеката.

И остава и живее в тях една тяхна мечта,

да четат стиховете им децата им на техните чеда.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??