26.02.2017 г., 17:51 ч.

Българското знаме 

  Поезия » За деца
3529 1 0

Не е планина а снежно,
е отгоре неизбежно.
Много върхове покрива
и от вятър се развива.

 

Като листи във гората,
в светла пролет е средата.
Като житен клас се рее,
що тепърва ще узрее.

 

Както долу в равнините,
река плиска си страните,
бреговете си умива
и червена пръст открива,
тъй е дъното червено
сякаш в изгрев осветено.


Нека Бог да бъде с нами
туй е българското ...

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Що е то? »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??