24.11.2023 г., 11:04 ч.

C метлата чупя не една латерна... 

  Поезия » Друга
317 2 6

Едно и също каканиже глухо,
вгорчава ми кафето всеки ден,
дали пък ми е диоптърът сгрешен?
Та виждам вълк навлякъл овче рухо.

 

От думичките капе медовина,
залепваш просто и си прикован,
изтриваш очилата, махваш с длан
и мислиш си: И днес не ме подмина.

 

Защо не съм глупачка, лековерна?
В хербария с карфичка: Боц! И край.
Затуй и недолюбват ме, комай,
с метлата чупя не една латерна...
 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??