21.02.2020 г., 10:50 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
534 1 2

                     * * * 

 


Не харесвам тъмните пердета
зад прозорците с изгреви диви,
със спектакли птичи във дървета,
листопадите в есенни рими.

Дъждът не харесвам студен,
вятърът, виещ в дланта ми
и гнездото празно до мен
в сянка от виснали драми.

Не харесвам на думите дръзки
остротата да режат от корен,
да са бели и мними превръзки,
на минали гордости - спомен.

Чуждо лице в огледало
не харесвам мрачно да гледа,
сякаш във упор до бяло
и страшно, под веждата бледа.

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??