1.10.2015 г., 23:09 ч.

* * * 

  Поезия » Гражданска
348 0 0

                        Като белязани атоми

 

Щом с вик появата си земна известиш

и станеш атом от Вселената безкрайна,

животът щедро ще ти падари

палитра с чувства, ключ към свойта тайна.

 

Мнозина в наслада от блага

прекарват времето си отредено.

В капан на съзерцание и суета -

лежерно, сънно, безметежно.

 

Но ако, ей тъй, гледайки Света

без паника, с елемент на изненада

проблесне мисъл в твоята глава

как по-светъл, по-добър Светът да става,

 

тогава истински ще бъдеш жив!

Дай Боже всекиму съдба такава!

© Кина Буюклиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??