22.01.2022 г., 21:21 ч.  

Cамо две, или три чудеса 

  Поезия » Философска
197 7 9

 И делиш радостта умножаваш си болката, в пъти,
за нищожния шанс да си чут, па и криво разбран,
цяла нощ улулици кикотят се вън – на ума ти,
на погрешния път си, човече! Тълпата е сган.

 

Интересът отдавна се знае и егото – тоже,
като тебе сме шепичка – кой романтик, кой поет.
Чисти, светли души сме, макар и в магарешки кожи,
чудеса подарени, сърцата ни ... Сливи за смет.

 

Ако някога стане ти черно и дяволски тъжно,
завърти наобратно (знам можеш го) стария свят.
Той е само привидно сковала душата окръжност,
само две, или три чудеса ме от тебе делят.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??