15.05.2018 г., 0:13 ч.

Цар Бабун 

  Поезия » Гражданска
537 1 0

Размножение, храна, доминантност –

еволюция стара в нашия век.

Скъп костюм, очила, елегантност –

животинска фасада, проформа човек.

 

Разширява контакти, умело лавира,

нагажда се бързо към всяка среда.

Струва-търгува – с успех парадира,

издига се лесно в маймунска тълпа.

 

Живот си живее в пещерата просторна

има си джаджи, играчки безброй.

Пълно щастие лее от екрана огромен

телевизорът тънък с канали – порой.

 

И цели големи, все за лична облага,

разгръща с размах, приспособленецът той.

Тънки-дебели, сладострастна награда -

И за секса си плаща, конформистът герой.

 

И всичко е редно и много нормално,

осреднена извадка, обикновени неща.

Нищо ново не става, тече си банално,

битието безсмутно из Средна земя.

© Александър Митков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??