23.08.2018 г., 19:59 ч.

Короната 

  Поезия » За деца, Друга
954 3 10

Високо над морските бездни.

На стръмните морски скали,

докоснали облаци звездни...

Там горе живели орли.

 

Откакто го има света

и още от време оно*.

Те пазят корона една

от злато и синьо стъкло.

 

А който короната сложел,

той ставал безсмъртен,велик.

Да литне в небето той можел,

невидим да стане за миг.

 

За нея дочул млад овчар,

по цял ден пасял той овце.

Решил да се пробва за цар,

да бъде със жезъл в ръце..

 

Нагоре той драпал и лазел,

катерел се денем и нощ.

Подхлъзнал се лошо и паднал

на морето в бездънният кош.

 

Така завършил си дните.

Защото роден да пълзи,

не можел да стигне орлите,

не можел с тях да лети.

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

-*време оно-много отдавна,в стари времена.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??