30.07.2014 г., 0:13 ч.

* * * 

  Поезия
422 0 0

 

            

ЗАВРЪЩАНЕ ОТ МИНАЛОТО

 

Родопите нима са гневни -

посрещат ме с мъгла и дъжд.

Но следвам звуците напевни

и слънцето догонвам изведнъж.

 

Вървя с дъха на свободата -

след онзи мой народ велик…

Но тъжна е пред мен гората -

срамувам се и аз във този миг.

 

Приспивна песен за тълпата

промъква се с насмешка днес.

И жалка вече е играта -

затъваме в убийствен стрес.

 

Спаси ме слънце от раздори –

хоро злокобно се върти…

Над зъбера прегръдка се разтвори -

и залеза ме приюти…

 

 

22.06.14 г

РАВНОГОР                             Ив. Шопов

© ИВАН МИЛАНОВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??