ЗАВРЪЩАНЕ ОТ МИНАЛОТО
Родопите нима са гневни -
посрещат ме с мъгла и дъжд.
Но следвам звуците напевни
и слънцето догонвам изведнъж.
Вървя с дъха на свободата -
след онзи мой народ велик…
Но тъжна е пред мен гората -
срамувам се и аз във този миг.
Приспивна песен за тълпата
промъква се с насмешка днес.
И жалка вече е играта -
затъваме в убийствен стрес.
Спаси ме слънце от раздори –
хоро злокобно се върти…
Над зъбера прегръдка се разтвори -
и залеза ме приюти…
22.06.14 г
РАВНОГОР Ив. Шопов
© ИВАН МИЛАНОВ All rights reserved.