29.06.2011 г., 9:48 ч.

Це Ка 

  Поезия » Гражданска
352 0 0

Централният ни комитет се е събрал

с братския ни цигански квартал,

сбира усърдно каймака в чиния,

а той се оказва мръсна помия...

Живяхме дълго като лъва и конете,

преживяхме кротко като кози сред овцете,

жално по славното минало страдахме,

но сияйно бъдеще така и не видяхме...

Упорито сглобявахме шевна машина,

а тя все се оказва оръжейна доктрина;

пак носим скотското си бреме,

пак чакаме честитото сегашно време...

И пак се пита отчаяно отбора:

"Кога ще заживеем като нормални хора?"...

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??