6.07.2011 г., 8:41 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
595 0 3

 

 

 

                                                 Полудели слънца

                                                 надничат

                                                 в прегорелите

                                                 спомени.

                                                 Пресъхнали извори,

                                                 като счупени

                                                 кръстове обич,

                                                 поглъщат

                                                 откъснати вопли.

                                                 Неродени мечти,

                                                 като вечно

                                                 страдание,

                                                 разпиляват

                                                 звезда след звезда.

                                                 А дъгата,

                                                 усмихната,

                                                 отпива от бъдното

                                                 и танцува

                                                 с последната си

                                                 любов.

© Атанас Ганев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На мен ми хареса драматизма ти, който дава
    път на надеждата...
  • " и танцува с последната си любов."
    а ако е
    "и танцува с последната любов - съдба." - аз така го разчетох, и не спъва при прочит
    Хареса ми!
  • Полудели слънца и усмихната дъга!
    Добра комбинация за раждане на мечти,Наско!
    Пожелавам!
Предложения
: ??:??