29.11.2014 г., 20:04 ч.

Цедка 

  Поезия
521 0 2

Случва ли се нещо?
Случва се!
Смалиха ми се дупките на цедката!
Ти се заклещи,
не минаваш през решетката...
Но не отменям срещата на свещи...


Смени се само мястото...
Не в топлата ми, подредена къща,
а в църквата, ей там, до кръста...
 

Хиляда свещи чакат ти молитвата,
а литургията за щастие... тече си...
Залепна, като дъвка на подметката
и обикаляш с мен безброй адреси.
 

Едва ли ти харесва гледката,
с кого, кога, дори къде съм...
И ти ще плащаш вечно сметката,
така избра, на мене ми е екстра!
 

А цедката ще става все по-ситна,
заклещените в нея се съсипват...
И "like-ването" не помага! Свиквай!
Където те боли ли ритнах?
 

Догарят ти и свещите, и разумът...
Не се оглеждай за виновни!
Съдът присъди! Облекчение...
Аплодисменти за умрелите!

© Йордан Ботев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??