12.11.2004 г., 13:25 ч.

Цел 

  Поезия
1442 0 4
Нещата в този свят са малко криви.
Не вярвам скоро да ги разберем.
И колко още ще се скитам,
и ще спре ли някой пак до мен?

Не вярвам вече в чудеса,
имаше ги, но ги няма вече.
Имаше я даже любовта,
но и тя е вече толкова далече.

Погледни на горе към небето,
там е смисъла на всичко туй,
което правиме по навик
и без смисъл и без цел.

Не е важно кой, кога, къде е бил,
важно е със сигурност да знаеш
- ти защо си се родил.
И да намериш своя път, посока, своя точна цел,
и в безсмислието да намериш смисъл,
колкото и вяла да е тя.

© Георги Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??