20.08.2007 г., 11:17 ч.

Целувка 

  Поезия
1593 1 16
Нежно слънцето потърси
с поглед влюбен облак бял
и разтвори тънки пръсти
да погали свода вял.

Свойте устни то разтегна
в леки, топлещи вълни -
после някак тихо легна
върху облачни гърди...

То попадна в чудна бездна,
в млечен пух на облак бял
и го грабна тръпка звездна -
завъртя се свода цял...

Нежно слънцето потърси
пулса див на облак бял,
с топли длани то затърси
мекостта на облак спрял!

И небето в сладост жълта
пие облачен нектар,
слънце жадно нежност гълта -
поглед свежда свода стар...

© Анжела Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??