13.02.2022 г., 17:42 ч.

Целувка За Сън 

  Поезия » Любовна
222 0 0

Дали да те целуна?
Привидно прост въпрос.
Нецелувките се оказват,
запомнени до гроб.

 

Но коварна таз размяна,
целувката срещу съня,
и цяла нощ в тавана,
гледам после през нощта.

 

Отказвам я, не те целувам,
решавам – следващия път.
разделя ни мигът на време,
и поемаме по своя път,

 

от страх, че другите целувки,
в края винаги излизат мит,
и прибързани милувки,
водят честичко до срив.

 

Ала мисълта коварна,
прониква посред нощ в ума:
и „ако те бях целунал“
сънувам буден все така.

© Стилиян Енчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??