19.04.2012 г., 10:14 ч.

Целувката 

  Поезия » Философска
640 0 3

           Целувката

 

Целуваш ме, това е чудо,

но вика страшният въпрос:

„Нали и Юда е целунал,

преди да предаде, Христос?..”

 

Целувката е тъй удобна,

решила ли си вече ти,

а и цената е изгодна

понеже друг ще я плати...

 

И също чар да вложиш даже,

капризно и да тропнеш с крак,

кой може нещо да ти каже:

целувката за страст е знак.

 

Ще изиграеш и театър,

(въпрос естествено на стил!)

но вечерта ще вдигнеш шатъра

на жалкият си водевил,

 

че ти не можеш да си Юда

и аз, разбира се, Христос:

талант не ни достига, лудост

и Страст за идващата нощ!..

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.

  • Поздрави!!!Пиши, за да четем. И било,каквото било!Wali/Виолета Томова/
  • Чета те, докторе, и се подсмихвам. Ако младостта знаеше, ако старостта можеше...
  • Хареса ми!Приеми и моите поздравления, докторе!
Предложения
: ??:??