30.10.2008 г., 2:52 ч.

Че те обичам няма да се хваля 

  Поезия » Любовна
572 0 5
Че те обичам няма да се хваля
 
                         по Марина Цветаева

Харесва ми, че ти не ме обичаш,
но странно, аз пък те обичам,
тогава по законите взаимни.
за вярност клетви надали ще сричаме.
Тогава мога да се правя шут,
безгрижно в очите да заничам,
не ще проливам сълзи в твоя скут,
но въпреки това ще те обичам!

Харесва ми, че Олеандър,
прегръщате пред мен нехая,
не ме корите никога за нищо,
като целувам тая и оная,
че мойто име шепнете в омая,
свещта Ви ме гори и ме изгара,
но никога камбанен звън накрая,
не ще ни свари прави пред олтара.

Благодаря Ви искрено и лично,
че без да знаете къде съм под небето,
дори когато някой друг обичате,
за мене силно тупка Ви сърцето!
Мерси, за не-разходка под Луната,
мерси, че облаците не ни галят,
че ти не ще ме любиш на Земята,
а аз че те обичам няма да се хваля.

18.12.2007 22:30h MEZ Потсдам

© Ми Ки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??