12.05.2009 г., 19:27 ч.

Черен лик от червения клен... 

  Поезия
936 0 27

Черен лик от червения клен -

сянката му - до моята.

И вечéрни тревите са отвъд пътя.

Светла диря във въздуха - от луна.

Тъмна диря от моите стъпки...

Това болка е само, (за кой непозната...?)

дето винаги късно си тръгва.

И колко дълго ще се помни тя,

щом Господ ни е пратил радостта,

като лечител...?

Не е горчива билката на обичта му.

Утехата погалва ме сега,

трептяща в сянката на птица...

 

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??