10.06.2022 г., 19:45 ч.

Черешова Задушница 

  Поезия
1075 3 6

 

Цветя положих на гроба ви

и шепа череши  за „Бог да прости“.

С добро до един споменах ви

(няма да скрия) през го̀рки сълзи…

 

Често в съня ми сте гости,

а в спомена ми трайно сте живи.

Споделям в безсънните нощи

вълненията свои, и радост, и грижи.

 

И както ме научихте - обичам!

И търся смисъл, по-добър и нов.

Слова за благодарност изричам,

а в мислите си често търся Бог!

 

Обичаме ви. Липсвате ни днес

и всеки ден от земния живот.

Примигва пламъка от полъх свеж,

Изпращате ни, знам, любов.

……………………………………

Търпеливо свещите догарят,

житото на гърлото нагарча…

Тихо е, сякаш сме в Рая.

Усмихвам се, за да не заплача….

 

Нека нашите близки почиват в мир, любов и светлина!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??