Разпнат орел...
Вените отчаяно крещят!
Впити куки...
Провесени криле...
Бездушна лудост...
Кинжалът – събуден.
Стоманата ледена...
О, Богове!
Неутолими сте!
С топла, ярка отрова,
пълня бокала пресъхнал.
Черна река...
Тленните – будни.
Сенки безумни.
Вените – кухи...
12. Ноември 2019г.
© Екатерина Глухова Всички права запазени