19.12.2023 г., 14:05 ч.  

Черно-бяло стихотворение 

  Поезия » Философска
190 3 5

ЧЕРНО-БЯЛО СТИХОТВОРЕНИЕ

 

Каква я мислех, а каква се случи –
объркала съм всяка тънка сметка.
Съдбата е неблагодарно куче –
умилква се единствено във петък.

 

Разбридам синевата на фитили –
подгизнали от дъжд и от кристали.
Щурците се оглеждат боязливо –
дали вихрушката ще ги пожали?

 

И есенната стража ли се сменя,

та в голата гора е притъмняло?

Не гледам на кафе и нямам време,

щом грее тишината в снежнобяло.

 

Различни сме, но някак сме еднакви –

всеки дърпа чергата към себе си.

Няколко милиона черни мравки

топят се в пазвите на снеговете.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??