16.10.2013 г., 22:08 ч.

Черно червило 

  Поезия » Друга
1038 1 2

Да поиграем. На сняг и на дъжд,
върху нажежено желязо,
на телефонисти,
на корабокрушенци,
знам различни игри,
игри с мотори, край боязливи
фонтани, игри, в които
грешките са на почит.
Да поиграем на крепости,
на каменни рози,
на харпуни и бастуни.
Ти ще си свръхестествено
лошо момче.
Покажи доза хитрост,
две дози ирония,
три дози лъжа, накарай ме
да се приближа, да изчезна,
да те запомня,
да те забравя.
Да поиграем със завързани ръце,
с развързани мисли.
Между слепи стени,
брези, липи, ще ме видиш.
Ще бъда с един
копринен чорап,
на устните - черно червило.

© Светла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Да поиграем със завързани ръце,
    с развързани мисли."
  • Много ми хареса идеята за тази метафора - един чорап и черно червило. Винаги съм смятала белия стих за голямо изкуство, на твоя се възхищавам!
Предложения
: ??:??