16.09.2023 г., 23:37 ч.

Черно котенце с бяла опашка 

  Поезия
170 2 3

ЧЕРНО КОТЕНЦЕ С БЯЛА ОПАШКА

 

Бог изглежда сигнали ми праща –

снощи в мрака, по-чер от перде,

черно котенце – с бяла опашка! –

на вратата ми тихо дойде.

 

Жалостивичко някак измяука,

впери в мен доверчиви очи.

Как човек тази топчица малка

да я срита? Или – да сгълчи?

 

Аз го кръстих с баналното Шуши.

И му сипах паничка млекце.

Като хапна, и после се сгуши

под несръчните мои ръце.

 

Даже селфи си щракнахме двама! –

ще ви дам, ако искате, линк.

То на моята стара пижама

спа – Божествен египетски сфинкс.

 

Черно котенце с бяла опашка

ми измяука със обич: – Здравей! –

Шуши даже събра ми на флашка

цял потоп стихотворен елей!

 

Във Вселената твоя безмерна,

Боже, как съм живял без адрес?

Шепа нежност – във топчица черна! –

Теб! – сполай ти, че прати ми днес.

 

15 септемврий 2014 г.

гр. Варна, 11, 40 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??