Лято е… Злокобно и зловещо.
Лято е… Безмилостно, горещо.
С тежки ноти: Тра-та-та…
Тракат танкове – война!
Самолети вият – ах!
Под небето пух и прах –
страх от люта офанзива..
Смърт, безжалостна и дива.
Лято да е… Ама, не!
Не е лято, а „ренде”!
Разделителна черта –
там… До вчера… И сега.
Куршумени в патрондаш,
подредени – с тра-та-та,
вихрят черен абордаж,
срещу майки и деца.
Нотите на хегемона –
ноти са те… На Мамона.
Ама хайде… Лято е.
Черно време -
да се мре!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени