Jun 5, 2022, 7:51 AM

Черно-нотно лято 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
448 1 1

Лято е… Злокобно и зловещо.

Лято е… Безмилостно, горещо.

С тежки ноти: Тра-та-та…

Тракат танкове – война!

 

Самолети вият – ах!

Под небето пух и прах –

страх от люта офанзива..

Смърт, безжалостна и дива.

 

Лято да е… Ама, не!

Не е лято, а „ренде”!

Разделителна черта –

там… До вчера… И сега.

 

Куршумени в патрондаш,

подредени – с тра-та-та,

вихрят  черен абордаж,

срещу майки и деца.

 

Нотите на хегемона –

ноти са те… На Мамона.

Ама хайде… Лято е.

Черно време - 

да се мре!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

The work is a contestant:

Ноти за лятна песен »

24 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво! Как си подредил моментите! Ужаса е налице! За мене си на Първо място. Аз имам едно стихче Война.. Намам похвали.. Че кой ти хвали войната? Но аз. знам болките от нея!
Random works
: ??:??