30.05.2024 г., 11:17 ч.

Черновата на живота ми 

  Поезия » Любовна, Философска
63 2 5

Следобедно, без дъжд и доста скучно. 

Клонѝ към непредвидена апатия.

Едва ли ще завърши злополучно.

Излизал съм от всяко мъчно блато... 

И бил съм вдън гори, сред лунни нощи, 

във кожа на свиреп и гладен хищник, 

нeвиждал и не сетил нивга прошка, 

живял заради кръв, плътта и дишане... 

Бях с тежкото клеймо за нарицателно 

и вечно набеден за черна котка, 

пресякла вам късмета обезателно, 

със сянка пред кристалната ви топка. 

И в приказка съм бил, но неповярвана. 

Героят ми умря скоропостижно. 

Възкръсна чак в зеницата на гарван, 

обречен с недокосване да вижда... 

Резерва бях в конкурса на миманса. 

Слушател, събеседник и поет. 

Дежурен абонат за втори шанс, 

но пъпа ми е скрит в дълбока смет. 

Сега пътувам в ролята на себе си - 

полека, много бавно и по косъма. 

Във Божии дела не се намесвам. 

Без друго този свят е недоносен. 

Следобедно... Насила заваля, 

а аз броя заглавия и строфи. 

Намерих те във блян на чернова, 

която е сценарий на живота ми... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

29.05.2024

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??