4.06.2008 г., 22:17 ч.

Черупка 

  Поезия
484 0 1


Привикнал с еднообразието сиво във живота,
ти се криеш в черупката на охлюв.
Недоволен си от скотския живот,
но се страхуваш да прекрачиш ти встрани.
Да направиш дори и опит да промениш
посоката, в която си поел.
Страх сковава и пламенното ти сърце.
Не смееш да обичаш жената,
която бленуваш всеки ден и нощ.
Защо? Слаб си! Усложнения не искаш!
Май добре се чувстваш все пак
в черупката си тежка.
Животът на гол охлюв,
плаши те до смърт, защото уязвим е!
Друга ти черупчица не искаш!
Макар да знаеш, че в нея любов
ти ще откриеш, щастие безкрайно.
И няма да усещаш колко тя е тежка.
Слаб, страхлив, неуверен, без цел,
мечти и хъс ли ще останеш?

© Ин Вел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Въпроси, въпроси, все без отговори!
Предложения
: ??:??