7.04.2009 г., 10:48 ч.

Червено 

  Поезия » Друга
716 0 13



Ще забия нокти

в мургавата кожа

и ще го изтръгна.

Ще го използвам

за пепелник.

Цигара след цигара

внезапно с червено

ще го убожда

и рана след рана

ще отваря. Ще го боли

да диша, въздуха

ще е отрова. Кървава

ще бъде всяка дума...

като белезите по гърба,

като червилото по ризата,

като изневяра...

Болката от нощите,

когато все го няма...

Ако оживееш

след червената раздяла,

 се върни при нея.

 


© Таня Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??