19.10.2008 г., 12:03 ч.

Червено 

  Поезия » Друга
555 0 0

Нима възможно е да си червено?
Нима да си открита ти е позволено?
Нима блянът на червените листа
е цинобър в твоята душа?


Ръмят мечти, идеи в червено.
Прозореца отваряш, синевата алена.
На платното просто няма забранено.
Четката ти сякаш от божествено погалена.


Тонове червено по листа сега,
мека, сгряваща е тяхната игра.
Боята си през прозореца изсипи,
света навън в червено стопли
.

Из ведро дъждът вали зад стъклото
и пеят локвите, защото
боята от прозореца в тях разляна,
не е била напразно разпиляна.

Моля те, по олука сив се спусни,
с червената си багра и него оцвети.
Тухлите бели с пръсти докосни,

 червено и в тях  потърси.

Боса на асфалта черен стъпи.

Вятъра почервенял в косите си вплети.
С четка алена света разкраси.
Ходи напред, рапсодия червена изсвири.

Сега червено асфалта разбива,
винено под павета, път си пробива.
С мече в червено намажи небето,
да се стопли на света сърцето.


Ах, алено момиче, говори,
ах, синьото у тебе прегърни.
Ах, давай - твори,
история в червено разкажи.

© Росица Саси Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??