25.12.2007 г., 12:38 ч.

Червено вино 

  Поезия » Любовна
1303 0 15

Интимна  вечер  със  червено  вино,

интимното  червено  е,  нали?

Запалва  блясък  във  очите  обозримо,

и  аз  не  зная  ти  ли   си,  или  не  си.

 

 

Червено  вино,  в  чаши  от  омая,

във  формата  на  страст  облечена  в  сатен.

Червено  вино,  знам  това  е  края,

на  дните  ми  попаднала  във  плен.

 

 

И  някак  си,  вкуса  му  ме  превзема,

играе  си  със  мене  призори,

и  може  би,  когато  трябва  да  ме  вземе,

напуска  ме,  попадайки  във  вчерашни  следи.

 

 

И  някак  аромата  покорява

и  разума  приспива  призори,

и  няма  я  поредната  размяна,

която  виното  не  ще  прости...

 

 

Червено  вино,  трапчиво  и  стаено,

опиянява  ни  от  слънце  обсебено

и  търси  истината  ни  във  градуса  потаен,

и  търси  истината  на  прозрачността,

в  мига  безкраен...

 


 

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??