1.11.2011 г., 19:49 ч.

Честит празник, народни будители! 

  Поезия » Гражданска
1482 1 7


 

Мили хора, криле разтворете!

След мечтите красиви пак полетете!

За свободния дух, за сърцата ни млади

няма забрани, няма прегради!

 

Всяко човешко сърце е готово

жадно да пие от мъдрото Слово.

Всяка книга пред вас ще разтвори

врата към далечни мечтани простори.

 

Щом изворът жив и у вас забълбука

и творческа мисъл смело  почука,

не се колебайте, перото вземете,

с мъдрите думи светлина запалете!

 

Засявайте вяра и мъдрост  нетленна,

отглеждайте Словото – семе безценно,

от него ще зрее хляб за душите,

надеждите светли в него са скрити.

 

Но устремени напред, към простора,

помнете, помнете, родени сме ХОРА!

Не забравяйте Корена – Род и Родина,

пазете в сърцата си тези светини!    

 

*********************************                                                           

 

Аз знам, не ще угасне светлината,

духът ни ще лети към свободата,

защото в тази бездуховна зима

будители народни още има!

 

 

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??