29.10.2010 г., 21:29 ч.

Честит първи сняг! 

  Поезия » Бели стихове
1618 0 1

Ето пак побеля земята

и зарадва ни тъй много,

и просто ей така изведнъж

напомни ни за зимата...

 

Ето как побеля бързо

и бързо разтопи се

за един-два дни

просто изведнъж изненада ни...

 

И пак ние хубаво се зазимихме,

 бързо, лекичко и смело

в ума си построихме планове за

коледните си празници...

 

Ехо озари ни

и още призори с бялата постеля

замислихме се за поредното

посрещане на Новата година...

 

Да, такива весели моменти

докара ни снежецът навалял,

но защо така бързо разтопи се

и с него мислите излетяха ни...

 

С радост ще те чакаме

да се завърнеш пак,

за да внесеш настроение

в просторните ни планове...

 

О, снежец ти бял,

и така хубав, непокътнат,

чакаме с теб пак да ни настъпят

коледните песни, настроения и почивка с веселие...

© Ребека Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За предпочитане е последният стих да е най-късия, а не дълъг за два. Лично мнение.
Предложения
: ??:??