1.03.2020 г., 9:44 ч.  

Честита баба Марта! 

  Поезия » За деца
604 4 18

Баба Марта ,виж, окичи,
всички хора по света,
с беличко, като кокиче
и червено - за кръвта.

 

Мартенички тя раздава -
майки, татковци, деца,
да са живи, да са здрави
и с усмихнати лица.

 

Лястовички призовава,
от далечните страни.
Цвете да цъфти - в дъбрава,
младо жито да кълни.

 

Уж е бабата засмяна,
но се сърди, изведнъж.
Над горица и поляна,
люто сипе сняг и дъжд.

 

Спри се, спри се бабо луда,
малък Сечко не гълчи!
Ето, пролетта се буди.
Ти усмивка закичи!

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??